Een greep uit de kunstwerken van de kinderen, periode september t/m december 2022!

Opvallend is hoe vrij kinderen worden in het tekenen en schilderen en het gebruiken van verschillende materialen en technieken.

We dompelen ons onder in de wereld van kunstenaars en leren iets over de kunstenaar, de tijd waarin hij/zij leefde en over hoe er toen geschilderd werd.

Veel dingen die we leren of hebben gezien bij kunstenaars zie ik in latere lessen terugkomen, de combinatie van verschillende stijlen heeft een grappig en verrassend effect 😉

De kinderen leren goed kleuren mengen. Ze weten hoe de kleurencirkel werkt en het lukt hen altijd om de kleur te (ver)krijgen die ze voor ogen hebben voor hun schilderij.

Een tekening is niet snel “verpest”. We kijken eerst naar wat we van een gevallen inktdruppel of een spat verf kunnen maken en niet zelden wordt het alsnog een succestekening of schilderij. Anders dan in eerste instantie bedoeld, maar ook mooi. Zo leren we dat doorzetten bij tegenslag loont.

Inmiddels hebben meerdere kinderen tijdens de teken- en schilderlessen hun portfolio opgebouwd om te gebruiken bij de toelating op middelbare scholen met speciale aandacht voor vormgeving (zoals X11 in Utrecht). Maar de ervaring die de kinderen opdoen geeft ook in het reguliere voortgezet onderwijs en op de basisschool een voorsprong.

Leuk? Deel dan deze pagina!