Tekenles Beatrix Potter met oliepastels

Beatrix Potter (1866-1943) kwam veel in aanraking met dieren en met de natuur. De vele kleine huisdieren in het gezin werden door haar geobserveerd en getekend: muizen, konijnen, kittens en cavia’s. Enkele jaren geleden was ik in The Tailor of Gloucester museum in Engeland, een schilderachtig huisje in de schaduw van de kathedraal. Het was heel bijzonder voor mij om op de plek te zijn waar Beatrix Potter vele jaren geleden illustraties maakte voor haar gelijknamige boek. In de les hebben de kinderen haar figuurtjes nagetekend en ingekleurd met oliepastels, kleurpotlood of aquarelpotlood. Naar aquarelpotlood blijven de kinderen vragen, favoriet materiaal om mee te werken, grappig is dat. Ik kreeg nog meerdere keren de vraag of Beatrix Potter misschien familie was van Harry Potter … Ik vind dit een hele originele opmerking, zelf zou ik het verband nooit hebben gelegd ?

Leuk? Deel dan deze pagina!