Tekencursus of schildercursus op basisscholen/naschoolse opvang

Schildercursus KUVO project Rembrandt

In het Rembrandtjaar 2019 mochten de leerlingen van groep 8 van de Woerdense basisscholen tijdens een schilderles op school hun eigen portret schilderen in de stijl van Rembrandt. Dit ging uit van KUVO (Kunst Educatie Scholen Woerden).

Ik heb de kinderen hierbij in vijf verschillende groepen 8 op de Regenboogschool en de Margrietschool begeleid.

Tekencursus en schildercursus KUVO/Sjors Creatief

Eind 2019 heb ik de naschoolse cursus “Kerstkaarten maken” gegeven op een basisschool in Woerden. Zo hebben we een tekening gemaakt naar aanleiding van een kerstverhaal, gekeken naar kerstschilderijen van beroemde kunstenaars en geleerd (en in de praktijk gebracht!) hoe de mensen vroeger papier maakten: door “papier scheppen”.

Tekenles en schilderles Prins Clausschool Linschoten

In 2020/2021 geef ik een serie lessen tekenen en schilderen op de Prins Clausschool in Linschoten. Iedere les werken we met nieuwe materialen en technieken.

Workshop schilderen acrylverf uit Sjors Creatief 28/10/2020

Geschilderd tijdens deze schilderworkshop door kinderen van 6 tot en met 9 jaar.

Workshop tekenen softpastels uit Sjors Creatief

07-07-2021

Getekend door kinderen van 7 tot en met 10 jaar
Getekend door kinderen uit groep 5, 7 en 8 van basisschool De Fontein in Mijdrecht
Katten zoals ze zouden kunnen zijn getekend tijdens verschillende kunststromingen door de eeuwen heen. Je ziet in deze collage onder andere de Renaissancekat, de Impressionistische kat (met waterlelies van Monet), de Fauvistische kat, de Kubistische kat, de graffiti kat, een kat uit het Oude Egypte en natuurlijk Dikkie Dik 😉 !
Kleurrijke bloemen met oliepastel getekend door kinderen uit groep 6/7 van basisschool De Fontein in Mijdrecht!
Onderwaterwereld met wasco en ecoline geschilderd door kinderen uit groep 3 en 4 van basisschool De Fontein in Mijdrecht!
Groep 6/7 van basisschool De Fontein in Mijdrecht maakte mooie tekeningen met kroontjespen en inkt!
Wat hoort er bij de herfst? Vallende blaadjes, paddenstoelen, spinnetjes, eekhoorntjes, kastanjes etc. Allemaal antwoorden die ik kreeg van kinderen van groep 3/4 van basisschool De Fontein in Mijdrecht. Daarna maakten de kinderen herfsttekeningen met oliepastels.
Schilderijen van kinderen van groep 3, 4 en 6/7 van basisschool De Fontein in Mijdrecht naar aanleiding van een schilderles over de Nederlandse kunstschilder Piet Mondriaan!