Tekenles en schilderles kinderen

Hou je van tekenen en schilderen? Dan ben je hier op je plek! Je maakt mooie kunstwerken met:

 • aquarelverf
 • aquarelpotloden
 • softpastels
 • oliepastels
 • ecoline (gekleurde inkt)
 • Oost-Indische inkt en kroontjespen of rietpen (bamboe)
 • kleurpotloden
 • houtskool en houtskoolpotloden
 • grafietpotloden
 • plakkaatverf/gouache
 • acrylverf (met kwast en met paletmes)
Een mooie recensie van Sophie!

Er zijn lessen waarin een kunstenaar centraal staat en waarin ik iets vertel over deze kunstenaar, over de tijd waarin hij/zij leefde en over welke kunst er in die tijd gemaakt werd. Er zijn lessen waarin we proberen iets na te tekenen of schilderen en lessen waarin we creatief bezig zijn vanuit onze fantasie. Ook tekenen/schilderen we een stilleven van bijvoorbeeld echt fruit dat op tafel staat. Dan proberen we een mooie compositie te maken en schaduw te tekenen. Zo wisselen we af zowel wat materialen als wat onderwerpen betreft en ontstaat een gevarieerd aanbod aan lessen. Aan het begin van elke lesweek stuur ik een mail met het onderwerp en de materialen waarmee we die week aan de slag gaan.

De kosten zijn € 12,50 per les van anderhalf uur inclusief alle materialen, drinken en iets lekkers. Voor 2 kinderen uit 1 gezin zijn de kosten € 10,00 per kind per les. Er zijn twee periodes: september t/m december en januari t/m juni. Je geeft je kind op per periode (er zit een opbouw in de lessen) en kunt natuurlijk altijd verlengen naar de volgende periode. Nieuwe leerlingen kunnen tijdens een periode gewoon instromen.

Plezier hebben staat voorop! Elke manier waarop je je creatief uit is goed, ieder werk heeft zijn eigen kwaliteit. We leren van en met elkaar.

Meerdere kinderen hebben tijdens de teken- en schilderlessen hun portfolio opgebouwd om te gebruiken bij de toelating op middelbare scholen met speciale aandacht voor vormgeving (zoals X11 in Utrecht). Tot nu toe altijd met positief resultaat 😉 . Zo vinden zij na de basisschool een passende plek op de middelbare school van hun keuze.

Dus: kom tekenen!

Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar (groep 3 t/m 8 van de basisschool)

Wanneer?
Op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 15.15-16.45 uur. Vanaf september 2023 komt daar de maandagmiddag bij (15.15-16.45). Het is altijd mogelijk om een les op één van de andere lesdagen in te halen. Zo hoef je dus nooit een les te missen! Geef van tevoren even aan wanneer je een les wilt inhalen, dan zorg ik dat er een plekje is. Er zijn geen teken- en schilderlessen in de schoolvakanties en op feestdagen.

Waar?
Spinellilaan 1, Woerden

Voor meer informatie
marion@komtekenen.nl

Ieder kind is welkom voor een gratis proefles om te zien en te ervaren of hij/zij het leuk vindt! Graag hoor ik wanneer je een proefles wilt komen doen, dan zorg ik dat er een plekje voor je is!

Schets van Skye, 8 jaar