Over mij

Van jongs af aan houd ik van tekenen en schilderen. Ik kon mijzelf volledig verliezen in een afbeelding en daarbij behorend verhaal, ik wàs daar gewoon en beleefde het mee.

Daarnaast speelt muziek vanaf mijn jeugd een grote rol. Alle zes kinderen uit het gezin kregen vanaf acht jaar pianoles. Ook muziek heeft mij gevormd, onze piano stond nooit stil. Op het VWO deed ik examen in Tekenen en Kunstgeschiedenis. Ik vond dit een geweldig vak! Toch koos ik voor een rechtenstudie waarna ik jarenlang gewerkt heb in de rechtsbijstand, aansprakelijkheid en schadebehandeling. In die jaren breidde ik mijn kennis op het creatieve vlak uit door het volgen van lessen, cursussen en workshops.

In 2019 ontstond liefsvanmy, kaartontwerp, zie www.liefsvanmy.nl.

Nu ik zelf tekenlessen en schilderlessen geef volg ik mijn hart. Wat ik als kind leuk vond is gebleven of komt terug. Het is fijn om mijn enthousiasme voor tekenen en schilderen door te kunnen geven aan anderen en hen te inspireren. De natuur is een belangrijke inspiratiebron voor mij, maar ook mijn kinderen, dieren, alledaagse voorvallen en de “gewone” dingen (die juist heel bijzonder zijn).

Ik ben gek op Winnie the Pooh en Piglet en hun uitspraken: “What day is it?” said Pooh, “Today”, said Piglet “Ah, said Pooh, “my favorite day” en de daarbij behorende prachtige tekeningen van E.H. Shepard. Treffend in zijn eenvoud, puur en uniek.

Creatief bezig zijn is heel belangrijk voor je ontwikkeling. Net als dans en muziek structureert dit je gedachten. Ik probeer een leerling te inspireren zijn best te doen het talent te ontdekken dat hij al heeft. Tekenen geeft zelfvertrouwen, plezier en voldoening van je eigen creatie.

Je kunt meer dan je denkt!

~ Marion Bastmeijer

Komtekenen in het AD! Lees het artikel of bekijk het hier online.

In juli 2022 was ik op het Isle of Wight en bezocht het Osborne House, het zomerverblijf van Queen Victoria. Dit schilderij maakte ik van een foto die ik nam van een detail van het behang in één van de kamers.
Snelle schetsen van mijn kinderen, neefjes en nichtjes. Olijk, dapper, ondernemend. Ook wel bedachtzaam, verlegen of onzeker. Karakter en beweging, een moment…
Kerst 2021 “Wonder”
Lente 2022