Ga naar de inhoud

Parijs

Een bruisende stad vol leven, het liefst ga ik er elk jaar naartoe. Afgelopen weekend was het zover. Parijs. Eindeloos wandelen en slenteren door de stad, benieuwd naar wat je tegenkomt. De chaos in de metro hoort erbij. Prachtige, stijlvolle gebouwen en indrukwekkende monumenten. Je voelt de historie. Een fijne sfeer. Een kind danst spontaan mee met een straatviolist die melancholieke muziek speelt en gaat er helemaal in op. Ik kan me geen mooiere voorstelling bedenken. ‘s-Avonds aan de Seine totdat de zon ondergaat. Niet op een terras maar gewoon zittend op de grond met je benen over de rand van de kade.

Musée Marmottan Monet Parijs heeft de grootste verzameling kunstwerken van Claude Monet. Ik hou van zijn manier van schilderen. Er zijn ook olieverfschilderijen, aquarellen en schetsboeken van kunstenares Berthe Morisot te zien. Daarnaast vind je er schilderijen van andere impressionisten zoals Eugène Boudin, Camille Pissarro, Pierre-Auguste Renoir en Alfred Sisley. Ik vind het bijzonder en ook ontroerend om kunstwerken in het echt te zien, je kent ze alleen van een afbeelding uit een boek. Deze week gaan we in de teken- en schilderles aandacht besteden aan de werken van Berthe Morisot en haar manier van tekenen en schilderen. Wat zullen de kinderen hiervan maken? Dat is altijd weer een verrassing…

Leuk? Deel dan deze pagina!